طرز تهیه پیتزا ترکی لهمجون به سبک پیتزافروشی های استانبول

به گزارش مجله یک کامپیوتر، در این مطلب طرز تهیه ساده پیتزا ترکی لهمجون را بخوانید.

طرز تهیه پیتزا ترکی لهمجون به سبک پیتزافروشی های استانبول

به گزارش ، لهمجون یا لاهماجون یک پیتزای ترکی خوشمزه روی یک تکه نان گرد نازک است که اتفاقا در میان کشور های عرب خاورمیانه هم بسیار پرطرفدار است. بعید است مسافر ترکیه بوده باشید و لهمجون را امتحان ننموده باشید. در بعضی رستوران های ترکی در ایران هم این پیتزای ترکی خوشمزه سرو می گردد. طرز تهیه ساده پیتزا ترکی لهمجون را در ادامه بخوانید.

مواد لازم مایه گوشت پیتزا ترکی لهمجون برای 10 نفر:

سیر رنده شده: یک قاشق مرباخوری

پیاز: 1 عدد ریز خرد شده

ریحان تازه: 3 قاشق غذاخوری ریز خرد شده

جعفری تازه: یک دوم پیمانه ریز خرد شده

نعنا تازه: 2 قاشق غذاخوری ریز خرد شده

فلفل پاپریکا: یک دوم قاشق چای خوری

پودر زیره سبز: یک دوم قاشق چای خوری

پودر تخم گشنیز: یک دوم قاشق چای خوری

فلفل دلمه ای سبز: یک دوم پیمانه ریز خرد شده

لیموترش: نصف یک عدد

روغن زیتون: 4 قاشق مرباخوری

گوجه فرنگی رنده شده: 4 عدد

گوشت چرخنموده مخلوط کم چرب: 900 گرم

رب گوجه فرنگی: 6 قاشق غذاخوری

پودر فلفل قرمز: به میزان دلخواه

نمک: به مقدار دلخواه

مواد لازم:

پودر مخمر: 1/4 قاشق چای خوری

شکر سفید: 1.2 قاشق چای خوری

آب گرم با دمای 45 درجه سانتی گراد: 1 پیمانه

آرد ساده یا آرد همه منظوره: 5 پیمانه (آرد همه منظوره همان آردی است که برای تهیه نان لواش از آن استفاده می گردد)

نمک: 2 قاشق چایخوری

روغن مایع: یک چهارم پیمانه

آب: یک دوم پیمانه

مواد لازم برای سس سیر:

ماست چکیده یا یونانی: 1 پیمانه

جعفری تازه ریز خرده شده: یک دوم قاشق مرباخوری

سیر رنده شده: یک چهارم قاشق مرباخوری

نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه

مواد لازم برای تزیین لهمجون

کلم سفید ریز خرد شده: 1 پیمانه

کلم قرمز ریز خرده شده: 1 پیمانه

طرز تهیه:

در ابتدا سیر، پیاز، ریحان، جعفری، نعنا، فلفل پاپریکا، دارچین، پودر گشنیز، فلفل دلمه ای قرمز، آب لیموترش و روغن زیتون را در غذاساز بریزید و با هم میکس کنید. در اواسط کار گوجه فرنگی ها را هم اضافه کنید و باز هم میکس کنید تا یک مایه یکدست و صاف به دست بیاورید.

یک ماهیتابه تفلون را روی شعله متوسط گاز گرم کنید و گوشت چرخنموده را داخل آن بریزید، سپس مایه یکدستی را که در غذاساز درست نموده بودید به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. حدود 10 تا پانزده دقیقه مواد فوق را روی حرارت نگه دارید تا گوشت چرخنموده بپزد. پودر فلفل قرمز و نمک را به مقدار دلخواه اضافه کنید. بعد از پخت مایه گوشتی آن را در یک ظرف پیرکس یا چینی بریزید و وقتی که به دمای محیط رسید روی آن را یک سلفون بکشید و چندین ساعت یا یک شب تا صبح در یخچال بگذارید.

برای درست کردن خمیر لهمجون ابتدا پودر مخمر و شکر را با یک پیمانه آب گرم مخلوط کنید. ده دقیقه این ترکیب را بپوشانید و در یک جای گرم مثل کنار پنجره آفتاب گیر کنار بگذارید تا مخمر عمل بیاید. در یک ظرف جداگانه آرد و نمک را الک کنید و سپس با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید. روغن مایع و ½ پیمانه آب دیگر به مخلوط شکر و مخمر و آب اضافه کنید و سپس تمام آن ها را روی مخلوط آرد و نمک بریزید و خمیر به دست آمده را خوب ورز دهید. روی سطح کارتان کمی آرد بپاشید و حدود 8 دقیقه خمیر را روی آن ورز بدهید تا یک خمیر صاف و یکدست به دست بیاید.

خمیر را گرد کنید و در کاسه ای که از قبل چرب نموده اید بگذارید، سپس روی ظرف خمیر را بپوشانید و برای مدت یک ساعت آن را در یک جای گرم بگذارید. هنگامی که حجم خمیر دو برابر شد یک دقیقه آن را ورز دهید و کنار بگذارید.

روی سطح کارتان کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن بگذارید. ده چانه خمیر به صورت گرد درست کنید و با وردنه خمیر را به صورت دایره ای باز کنید. قطر هر خمیر باید 25 سانتی متر باشد. ضخامت خمیر باید نازک و مثل ضخامت خمیر شیرینی کرپ باشد. خمیر ها را در سینی فر و روی کاغذ روغنی بگذارید.

فر را روی دمای 260 درجه سانتی گراد تنظیم و گرم کنید. روی هر خمیر لهمجون، مایه گوشتی را که از قبل آماده نموده بوید بریزید و با ته قاشق روی خمیر بمالید. مایه گوشتی باید با ضخامت کم و به صورت یکدست روی خمیر مالیده گردد. لهمجون ها را به مدت 8 تا ده دقیقه در فر با دمای 175 درجه سانتی گراد و در طبقه وسط فر بپزید.

پیتزا ترکی لهمجون را می توانید سه روز در یخچال و سه ماه در فریزر نگه دارید. لهمجون را با سس سیر و کلم سرو می نمایند. برای تهیه سس سیر، ماست، جعفری و سیر را مخلوط و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. لهمجون را معمولا با کلم سفید و قرمز، لیموترش، جعفری، دوغ و تربچه نقلی سرو می نمایند.

منبع: مجله کوروش

مجله سرگرمی

مجله سرگرمی و تفریحی، همیشه به شادی
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 1 شهریور 1400 بروزرسانی: 1 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 5904

به "طرز تهیه پیتزا ترکی لهمجون به سبک پیتزافروشی های استانبول" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پیتزا ترکی لهمجون به سبک پیتزافروشی های استانبول"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید