دریافت چک و سفته از کارگر به اسم ضمانت به وسیله کارفرما غیرقانونی است

به گزارش مجله یک کامپیوتر، دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران گفت: قانون کار هیچ اشاره ای به اخذ ضمانت نکرده است که کارفرما بخواهد بابت حسن انجام کار سفته یا چکی دریافت کند.

دریافت چک و سفته از کارگر به اسم ضمانت به وسیله کارفرما غیرقانونی است

به گزارش خبرنگاران، شرایط بیکاری در کشور به گونه ای شده است که صف جویندگان کار هر روز بیشتر از دیروز می گردد. اینکه درآمارها این مسئله دیده نمی گردد به علت این است که عده ای از جویندگان کار به علت ناامید شدن از یافتن شغل از صف خارج می شوند و در آمار محاسبه نمی شوند.

گزارش های تحلیلی بازار کار نشان می دهد که با افزایش سالانه نزدیک به یک میلیون نفر به جمعیت بیکار کشور، شاهد این هستیم که نرخ بیکاری جوانان به دو برابر نرخ بیکاری کل رسیده است.

اما یکی از دلایل جویندگان کار برای نیافتن شغل, سختگیری کارفرمایان است. کارفرمایانی که در روبرو با نیروی کار سختگیری هایی مانند اخذ چک, سفته, شناسنامه, پاسپورت و سند مالکیت و... را ملاک حسن انجام کار می دانند. این موضوع یکی از معضلات بازار کار است که قصد کارفرمایان با این کار ضمانت هایی است که باعث ترساندن کارگران می گردد تا از تخلفات کارفرمایان شکایت ننمایند. چرا که چنین ضمانت هایی خود به خود باعث ترس کارگران از شکایت از تخلفات کارفرمایان می گردد.

*دریافت چک و سفته از کارگر به اسم ضمانت به وسیله کارفرما غیرقانونی است

هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران درباره ضمانت های سفته و چک که کارگران هنگام انعقاد قرارداد باید به کارفرما بپردازند گفت:در قانون کار هیچ اشاره ای به اخذ ضمانت نکرده است. در قانون کار هم هیچ اشاره ای به این موضوع نشده است که کارفرما بخواهد بابت حسن انجام کارسفته یا چکی دریافت کند.

هادی ابوی,دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران گفت: دریافت چک و سفته از کارگر به اسم ضمانت قانونی نیست. کارفرمایان نباید از کارگران چک و سفته ضمانت دریافت نمایند.

وی ادامه داد: از دیدگاه نمایندگان کارگران این موضوع یک بحث غیرقانونی است و عمدتاً در محاکم غذایی وقتی کارگر ادعا می نماید که چک یا سفته ای تحت اسم ضمانت از او گرفته اند،ابطال آن اعلام می گردد وکارفرما هم با این مدارک نمی تواند کاری انجام دهد.

دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران اضافه نمود:مرجع رسیدگی به اختلافات کارگری حوزه روابط کار فقط ادارات کار هستند نه مراجع قضائی. به همین واسطه اگر کارفرما درباره سفته بخواهد اقداماتی انجام دهد باید مرجع قضائی به ادارات کار مراجعه کند. قسمت دوم این است که برخی از کارفرمایان از کارگران چک یا سفته دریافت می نمایند،نه به آنها رسید می دهد و نه قراداد برای آنها می نویسند،کارگران باید دقت نمایند که سفته ندهند. ابطال آنها در محاکم راحت تر است. یعنی کار سختی نیست. کارگری که یک سال کار می نماید،سفته 20میلیونی یا 50میلیونی از او دریافت می نمایند و به اجرا می گذارند. کارگری که به طور مثال 8ماه کارکرده است و 4ماه حقوق معوق دارد و طلبکار است،چرا باید سفته ضمانت بدهد؟ به این سفته ها نمی توان ضمانت گفت.

ابوی گفت: در برخی از مشاغل حسن انجام کار یا وثیقه ای گذاشته می گردد، به اسم مثال کارفرمایی یک ماشینی را در اختیار کارگر قرار می دهد، درچنین کاری با توجه به اینکه ماشین در اختیار کارگر است از کارگر ضمانتی دریافت می نمایند. اما برای کار کردن کارگر در یک واحد صنفی کوچک نیازی به ضمانت نیست. در مراجع ادارات کار هیچ توجهی به این مدارک نمی گردد ،بلکه باید به مراجع قضائی مراجعه کند. از باب وصول ما اقدامی نمی کنیم اما می گوییم که باید به مراجع قضایی مراجعه کنید.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از کارگران از قانون بی اطلاع هستند و هراس دارند که اگر سفته ندهند از کار بی کار می شوند گفت: توصیه اول من این است که کارگران از دادن چک و سفته برای استخدام اجتناب نمایند. آنها باید این را بدانند که کارفرمایی که از آنها چک و سفته می خواهد در واقع میخواهد حق شان را ضایع کند. در اغلب موارد ارزش ندارد که این کار را قبول نمایند، یعنی اینکه در نهایت کار به اینجا می کشد که چند ماهی برای یک نفر کار می نمایند، حقوق شان نصفه نیمه پرداخت می گردد و آخر سر هم اگر شکایت نمایند سفته شان به اجرا گذاشته می گردد. یعنی نه تنها سودی از کار نمی برند که ضرر هم می بینند.

ابوی گفت: توصیه دوم من این است که کارگرانی که به هر علت چک و سفته گذاشته اند اولاً آن را با قید ضمانت کار بگذارند و درثانی از شکایت نترسند و به وسیله شورای حل اختلاف پیگیر حقوق خود باشند.

مجله سرگرمی

مجله سرگرمی و تفریحی، همیشه به شادی
منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 1 شهریور 1400 بروزرسانی: 1 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 59553

به "دریافت چک و سفته از کارگر به اسم ضمانت به وسیله کارفرما غیرقانونی است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دریافت چک و سفته از کارگر به اسم ضمانت به وسیله کارفرما غیرقانونی است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید